SHEABUTTER - Univerzální péče o vaše zvířecí mazlíčky

Určitě jste si v nabídce našich produktů všimli, že poskytujeme různé verze Bambuckého másla, které jsou vhodné pro použití nejen při péči o sebe, ale také pro různé jiné účely. Pomohou vám např. v procesu hojení tetování, či péče o vaše domácí mazlíčky.

 

A právě pro vaše zvířátka jsme vytvořili verzi s názvem Bambucké máslo NA TLAPKY

Tento výjimečný a opravdu univerzální produkt přináší mnoho benefitů, které zpříjemní život vašim mazlíčkům a tím pádem i vám. Je jich opravdu hodně, ale pojďme si říct alespoň o těch nejdůležitějších.

 

sheabutter-bambucke-maslo-univerzalni-starostlivost-zvirata

 

Jaké jsou tedy hlavní benefity používání Bambuckého másla NA TLAPKY?

Ochrana tlapek

Jak již samotný název prozrazuje, tento produkt můžete aplikovat na tlapky vašeho miláčka nejen ke zvlhčení, ale také kvůli ochraně. Vytváří bariéru, která chrání tlapky před vnějšími vlivy a nepříznivými podmínkami venku.

V zimních měsících chrání tlapky před mrazem a chemickým posypem na chodnících. V letním období před rozpálenými povrchy a zvýšeným namáháním při delších procházkách. V nepříznivém počasí během přechodných období (jaro-podzim) chrání tlapky před přílišným vlhkem, blátem a pod., které způsobuje zapalování mezi prsty a mokvání. Použití je tedy vhodné během celého roku.

Poranění a podráždění tlapek je častým jevem, který trápí všechny majitele domácích mazlíčků. Může se jednat o poškození mechanické, nebo zanesení infekce při snaze odstranit cizí předmět z těla zvířete. Často se setkáváme s popraskáním, odřeninami, popáleninami, propíchnutím polštářků, případně podchlazené tlapky, nebo již zmiňovaná řezná poranění či infekce.

Ve všech případech poskytne naše Bambucké máslo okamžitou úlevu a díky svým unikátním vlastnostem výrazně pomůže při léčení a regeneraci.

 

Zdraví kůže a srsti

Hydratační vlastnosti Bambuckého másla pomáhají uklidnit suchou, svědivou kůži u zvířat. Může poskytnout úlevu od problémů jako dermatitida, ekzémy či uklidnit podrážděná místa. Kromě toho také přispívá ke zdravější a lesklejší srsti tím, že ji hydratuje a snižuje její krepovatění.

Kožní problémy jsou častým jevem a mohou být způsobeny různými faktory. Kůže je největší orgán u zvířete a může odrážet jeho celkový zdravotní stav. Projevy jsou různé a také z různých důvodů. Můžete se setkat s alergickými reakcemi, které se často umí projevit prostřednictvím kůže. Také blechy a klíšťata často způsobují podráždění. A určitě je třeba zmínit také ekzémy způsobené různými alergeny, chemikáliemi, nebo podrážděním.

Podobně jako u lidí, psoriáza se také vyskytuje u pejsků a kočiček. Toto autoimunitní onemocnění způsobuje tvorbu šupinatých, červených fleků na pokožce. Při všech těchto projevech pomůže naše Bambucké máslo. Pokožku nejprve uklidní, čímž se předejde škrábání a ještě většímu podráždění a zároveň nastartujete přirozený léčivý proces.

Což je skvělé pro oba, neboť spokojené zvířátko = spokojený majitel.

 

Protizánětlivé vlastnosti

Bambucké máslo obsahuje protizánětlivé sloučeniny, jako je kyselina cinamová a lupeol, které pomáhají zmírnit zánět a zarudnutí kůže. Jeho použití může být prospěšné pro zvířátka s kožním podrážděním, drobnými rankami, ale i např. při bodnutí hmyzem.

Příznivě pomáhá také při infekcích. Ať už bakteriální nebo plísňové, mohou způsobit zarudnutí, otok, svědění a tvorbu vředů nebo vyrážek na pokožce.

Bambucké máslo eliminuje takzvané „hot spoty“ horká a zarudlá místa, která mohou vznikat opakovaným a častým olizováním jedné oblasti. To častokrát vede k dalšímu podráždění a také vzniku opakovaných infekcí.

 

sheabutter-bambucke-maslo-univerzalni-starostlivost-zvirata-1

 

Zvlhčení čenichu

Některá zvířata, jako například psi, mohou mít suchý nebo popraskaný čenich. Použití malého množství Bambuckého másla může pomoci nejen zvlhčit, ale také vyživit čenich a při pravidelném používání jej udržovat měkký a pružnýTo je základem dobrého zdravotního stavu vašeho miláčka, protože určitě znáte lidové tvrzení, které hovoří o tom, že když je čenich vašeho čtyřnohého kámoše vlhký a studený, jeho zdravotní stav je v pořádku.

 

Bezpečná, přírodní volba

Bambucké máslo je považováno za bezpečný, čistě přírodní produkt pro péči o domácí zvířátka. Je absolutně bez škodlivých chemikálií nebo přísad, které by mohly být pro vaše mazlíčky potenciálně škodlivé.

Při závažnějších kožních problémech, infekcích nebo alergiích se však vždy poraďte se svým veterinářem.

 

Bambucké máslo NA TLAPKY  je vhodné nejen pro „typické“ domácí mazlíčky jako jsou pejsci a kočky, ale také pro ostatní zvířátka, která nám zvyknou dělat společnost v našich domácnostech: křečci, morčata, ptáci, zajíci, králíci, činčily a jiné hlodavce či želvy.

Při výběru Bambuckého másla u zvířátek je velmi důležité, abyste zvolili čistý a nerafinovaný výrobek bez přidaných vůní nebo dalších přísad, které by mohly být pro zvířata škodlivé. Proto vám doporučujeme naše Bambucké máslo NA TLAPKY, které splňuje všechna tato kritéria.

O jeho zázračných vlastnostech hovoří spokojené reakce našich zákazníků, které si můžete prohlédnout na našem Instagramu :)

 

Zpět do obchodu