Bambucké máslo a tetování

Bambucké máslo je důležitým a nenahraditelným produktem, který se již staletí používá díky nesčetným benefitům nejen co se týče péče o pokožku. O mnoha těchto výhodách jsme psali již v předchozích článcích, takže chcete-li se dozvědět více, doporučujeme přečíst si HISTORIE BAMBUCKÉHO MÁSLA nebo BAMBUCKÉ MÁSLO POD LUPOU.

 

VĚDĚLI JSTE, ŽE BAMBUCKÉ MÁSLO JE JEDEN Z NEJLEPŠÍCH PŘÍRODNÍCH PRODUKTŮ NA TETOVÁNÍ?

Bambucké máslo je přímo ideální na pokožku, která je čerstvě tetovaná a prochází procesem hojení po tomto „zákroku“, nebo na revitalizaci a oživení staršího tetování.. 

 

sheabutter-bambucke-maslo-a-tetovani-1

 

V dnešním článku bychom vás rádi provedli právě touto tématikou. Pokud jde o tetování, s bambuckým máslem se pojí hned několik výhod. Abyste věděli, o co se můžete opřít, přinášíme vám přehledný soupis nejvýraznějších benefitů:

 

Hydratace

Tento benefit sám o sobě vás určitě nepřekvapí, jelikož je to jedna ze základních ctností našeho produktu. Bambucké máslo SHEABUTTER je bohaté na mastné kyseliny a přírodní vitamíny, což z něj činí vynikající zvláčňující prostředek pro pokožku. Udržování dobře hydratované pokožky je v případě tetování velmi důležité pro proces hojení a udržení zářivosti tetování co nejdelší dobu.

S pravidelným používáním bambuckého másla máte velký předpoklad, že vaše tetování zůstane „jako nové“ mnohem delší dobu. Na rozdíl od jiných produktů jej můžete použít přímo na „čerstvé“ tetování, protože neobsahuje žádné příměsi a chemické látky, které by mohly dráždit otevřené rány na pokožce.

 

Výživa

Vitamíny A a E obsažené v bambuckém másle dodávají pokožce potřebnou výživu, podporují zdravý růst buněk a obnovu pokožky. To může výrazně pomoci při hojení místa, kde se nachází tetování a také zabránit vysušování a tvorbě šupinek.

 

Zklidňující vlastnosti

Bambucké máslo má uklidňující a protizánětlivé vlastnosti, které pomáhají zmírnit svědění nebo podráždění spojené s novým, hojícím se tetováním. Může poskytnout úlevu a pomoci uklidnit pokožku, čímž zmírňuje pocit nepohodlí a podráždění.

 

Ochrana

Aplikace bambuckého másla na pokožku s tetováním vytváří ochrannou bariéru, která pomáhá chránit nejen tetování, ale také pokožku samotnou před vnějšími vlivy, jako jsou:

  • UV záření
  • Znečišťující látky
  • Bakterie
  • Nepříznivé povětrnostní podmínky

Tato ochrana může pomoci zachovat barvy a detaily tetování tak, aby působilo jako „nedotčené časem“.

 

Zjemnění a vyhlazení

Pravidelné používání bambuckého másla na pokožce s tetováním pomáhá zjemnit a vyhladit tetovanou oblast. Tím snižuje riziko drsnějšího vzhledu pokožky nebo jizev, která se mohou vyskytnout během procesu hojení tetování.

 

Nekomedogenní

Že netušíte co tento výraz znamená? To, že je bambucké máslo nekomedogenní, mimo jiné značí, že neucpává póry. Je vhodné pro všechny typy pokožky, včetně citlivé nebo pokožky s tendencí tvorby akné či pupínků. To je v tomto případě více než žádoucí.

 

NA ZÁVĚR TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ

Obecně platí, že při používání bambuckého másla na tetovanou pokožku je důležitý zejména výběr čistého, nerafinovaného, organického výrobku, abyste získali maximální účinek, o kterém v tomto článku píšeme.

Všechny naše produkty tyto atributy splňují, ale v tomto případě určitě doporučujeme SHEABUTTER BAMBUCKÉ MÁSLO TATTOO, které je speciálně určeno pro tento účel a pro všechny milovníky tetování. Jedná se o čistý přírodní produkt bez jakýchkoli příměsí, který splňuje i nejpřísnější kritéria ORGANIC, RAW, VEGAN, GMO FREE.

 

sheabutter-tattoo-image-1

 

Pokud máte extrémně citlivou pokožku, nebo trpíte nějakou kožní anomálií doporučujeme konzultovat použití SHEABUTTER BAMBUCKÉHO MÁSLA s vaším tatérem, případně dermatologem ohledně konkrétních pokynů pro péči přizpůsobených vašemu typu pokožky.

Reference a zkušenosti našich zákazníků si můžete prohlédnout přímo u produktu nebo na našem Instagramu.

 

Zpět do obchodu