Bambucké máslo pod lupou

V předchozím článku jsme se zaměřili na HISTORII BAMBUCKÉHO MÁSLA a dnes se podíváme blíže na to, co je zodpovědné za jeho blahodárné účinky a univerzálnost využití. Tento kosmetický zázrak v sobě nese magickou moc a při správném použití dokáže mít prokazatelné léčivé účinky. I toto jsou důvody, proč se stává stále populárnějším napříč celým světem. Chtěli byste vědět, čemu vděčí za tuto výbornou pověst?

 

TUK SE ZÁZRAČNÝMI VLASTNOSTMI

Bambucké máslo je vlastně tuk, který se získává extrahováním z ořechů stromu Maslovec nebo také Bambuckého stromu (Vitellaria paradoxa). Tyto stromy najdeme zejména v regionu západní Afriky. 

Tento tuk může mít různé škály zabarvení v odstínech bílé a béžové – nejčastěji jde o žlutou až slonovinovou barvu. Je to TRIACYLGLYCEROL, který se skládá zejména z kyseliny stearové a kyseliny olejové. Informace, které vám možná moc neříkají, ale vždy je dobré mít alespoň základní povědomí o tom, z čeho se vlastně produkty, které používáte, opravdu skládají. Je velmi oblíbené díky své našlehané a lehce roztíratelné konzistenci a mnohdy i díky nezaměnitelné vůni zakouřených oříšků.

 

OBLASTI VYUŽITÍ BAMBUCKÉHO MÁSLA JSOU RŮZNORDÉ

Jak jsme již zmínili, Bambucké máslo se stává stále více a více populárním po celém světě. Toto africké zlato si opravdu zaslouží pozornost a možná v ještě mnohem větší míře, jaká se mu dostává nyní. V mnoha koutech světa se dokonce využívá zejména pro své léčivé účinky a medicínské předpoklady, jako je zmírnění bolesti, zánětu či například zlepšení stavu dutin.

Stále se však nejvíce používá právě v kosmetickém průmyslu pro jeho výjimečné zkrášlující a omlazující vlastnosti, které jsou velmi dobře známé napříč tisíciletími. Vždyť jak jsme zmiňovali i naposledy, samotná Kleopatra opatrovala tento zázrak v hliněných nádobách pro jeho vyhlazující, zvlhčující a vyživující účinky.

 

 

POJĎME SI POSVÍTIT NA TO, PROČ JE TENTO PŘÍRODNÍ ZÁZRAK TAKÝ ÚČINNÝ

Každá jedna maličká složka základu Bambuckého másla je důležitá a právě jejich spojení vytváří tento ojedinělý a dokonale působící celek. 

 

Ptáte se, co se tedy skrývá v této dokonale našlehané hmotě?

Základem jsou nenasycené mastné kyseliny. Konkrétně kyselina olejová, stearová, linolová a také kyselina palmitová. Právě ony tvoří stavební kameny zdravých buněčných membrán, které pomáhají vytvářet přirozenou tukovou bariéru pokožky. Právě tyto aspekty jsou důležité pro to, aby bylo možné udržování pokožky hydratované, svěží, šťavnaté a mladistvě vypadající.

Další důležitou přirozenou složkou jsou vitamíny A, E a F. Tento soubor vitamínů patří do kategorie antioxidačních, podporujících krevní oběh a také zdravý růst a obnovu kožních buněk. Velmi důležitými jsou i již zmiňované triglyceridy, tuky, které jsou zodpovědné za výživu a obnovu pokožky. Zajímavým poznatkem je, že právě některé triglyceridy, které bambucké máslo obsahuje, mají velmi podobné vlastnosti jako mýdlo, proto není žádným překvapením, že se používají i jako stále populárnější složka do produktů určených k čištění těla a pleti.

A nesmí také zapomenout na speciální přírodní voskové složky, které pokožku ošetřují a uzamykají v ní vlhkost.

 

Přirozená UV ochrana

Častokrát se mezi vlastnosti Bambuckého másla uvádí schopnost chránit pokožku před UV zářením, což mají na svědomí právě terpeny. Ty potlačují účinek enzymů degradujících kolagen a elastin a tak výrazně zpomalují stárnutí.

 

sheabutter-bambucke-maslo-pod-lupou

 

SLOŽENÍ SHEABUTTER BAMBUCKÉHO MÁSLA

  • kyselina olejová 40-60%
  • kyselina stearová 20-50%
  • kyselina linolová 3-11%
  • kyselina palmitová 2-9%
  • kyselina linolénová méně než 1%
  • kyselina arachidováméně než 1%
  • silné přírodní antioxidanty, vitamíny  A, D, E, F, fytosteroly

 

Jak můžete sami vidět, naše SHEABUTTER BAMBUCKÉ MÁSLO obsahuje samé mňamky, je VEGAN, RAW a GMO FREE. Je také důležité poznamenat, že je NERAFINOVANÉ a označeno kvalitativní třídou “A” což mimo jiné znamená, že je ručně vyráběno tradiční technikou lisování přímo v GHANĚ v Africe. 

Jedná se o 100% přírodní produkt bez jakýchkoli příměsí a chemických látek - nebělené, neparfémované, s přirozenou vůní „zakouřených“ ořechů. Textura, barva i vůně se mohou u jednotlivých balení jemně lišit. Ovlivňuje to období sklizně ořechů a také fakt, že výroba probíhá ručně.

Jak jsme zmiňovali již v úvodu - HOTOVÝ PŘÍRODNÍ ZÁZRAK. Už vám zbývá jen vyzkoušet si ho na vlastní kůži :)

 

Naši kompletní nabídku naleznete v sekci Produkty

 

Zpět do obchodu