Historie Bambuckého másla

Určitě jste se s pojmem „Bambucké máslo“ v rámci svého života již setkali. Možná si přesně neumíte vzpomenout v jaké souvislosti, ale určitě se už kolem vás mihlo. I proto bychom vám rádi na pravidelné bázi přinášeli informace, které vám možná pomohou najít si cestu k tomuto úžasnému produktu, protože řada výhod, kterými oplývá, je zkrátka ohromující!

Náš tým má také vlastní zážitky a zkušenosti s produkty z bambuckého másla a pevně věříme, že se nám časem podaří přinést i tyto zábavně-vzdělávací příspěvky.

 

Původ BAMBUCKÉHO MÁSLA

Kromě označení Bambucké máslo se můžete častokrát setkat is názvem, který pochází z anglického překladu – SHEABUTTER, nebo také z francouzského KARITÉ. Hmm… Karité! Jak vznešeně to zní. Evokuje to úplně starověký Egypt, že ano?

A věru nejsme daleko od pravdy, protože zmínky o kulturním dědictví těchto zázračných produktů sahají přesně tam - do dob mocné, překrásné, talentované a legendami opředené Kleopatry. Proto nebude ani velkým překvapením, že z geologického hlediska, je místem původu až do současnosti stále Afrika. Ale pojďme pěkně po pořádku. Historie Bambuckého másla je věru stejně bohatá jako jeho textura.

 

KLEOPATRA, odvěká odbornice na krásu

Přestože tato nezapomenutelná královna panovala v nelítostných časech, plných útrap, vždy si našla čas na sebe a svou krásu. Protože velmi dobře věděla, že k tomu, aby byl panovník úspěšný, je potřebný nejen bystrý um a rozhodovací schopnost, ale také přirozený šarm a reprezentativní vystupování ztělesněné přitažlivým a obdivuhodným fyzičnem.

Tato vládkyně z dynastie Ptolemaiových uchovávala olej extrahovaný z Maslovníku afrického v hliněných nádobách a využívala jej při různých zkrášlovacích rituálech. Není divu, že se její hebká pokožka a lesklá havraní hříva zapsali do dějin tak zásadním způsobem :)

 

sheabutter-bambucke-maslo-historie

 

Tajemství AFRICKÉHO ZLATA

Přesně tímto názvem titulovali tento přírodní skvost již od pradávna. V některých zdrojích také můžete najít pojmenování ŽENSKÉ ZLATO. Už po tisíce let ženy extrahují olej z ořechů Maslovníka afrického, jehož latinský název zní Vitellaria paradoxa (skoro jako zaklínadlo z Harryho Pottera:)), který v překladu znamená „strom života“ a pro domorodé obyvatele je stromem posvátným.

Není se co divit. Kromě opravdu blahodárných účinků produktů vytvořených z oleje pocházejícího z ořechů tohoto stromu přináší také nezanedbatelný finanční zisk pro zdejší ženy. I z tohoto důvodu bývá BAMBUCKÉ MÁSLO označováno jako "ženské zlato". Zpracování a výroba bambuckého másla je prastará metoda, která se předává z matky na dceru. Výrobní a dodavatelský řetězec vytváří jedinečné pouto mezi ženami z Afriky, které toto máslo produkují a ženami ze západu, které jej využívají k výrobě kosmetických produktů a následně se takto dostává do celého světa.

Přestože se jedná o vztahy, které vznikly primárně za účelem obchodu, léty prověřená partnerství častokrát přerostly do úzkých přátelských vazeb plných respektu, vzájemné úcty a posouvání se. Tomuto mi říkáme obchod nové doby! Žádné soutěžení, ale společné posouvání se vpřed.

 

BAMBUCKÉ MÁSLO A JEHO VYUŽITÍ z pohledu historie

Napříč staletími byl tento přírodní zázrak využíván naprosto všestranně. Pro účely kosmetické, terapeutické, ale také zcela pragmatické - například v kuchyni. Univerzálnost tohoto přírodního zázraku je právem zasloužená. Častokrát je označován za výrobek, který zvládne všechno.

Určitě si pamatujete produkt jedné všeobecně známé kosmetické firmy, který byl ve tvaru vajíčka a byl použitelný na všechno – věříme, že právě naše BAMBUCKÉ MÁSLO je jeho čistě přírodním ekvivalentem, který disponuje přirozenou silou přírody.

Byl (a stále je) považován za univerzální přípravek na krásu, který umíte využít od kořínků vlasů až po konečky vašich prstů na nohou. Proto je tak velmi žádaný (a používaný) ve většině kosmetických firem.

Třeba si však dát pozor, protože tak jako při všem, i při kvalitě BAMBUCKÉHO MASLA jsou značné rozdíly. Tolik opěvovanými léčivými vlastnostmi disponuje jen chemicky nezpracované NERAFINOVANÉ BAMBUCKÉ MÁSLO, které samozřejmě naleznete v naší nabídce. O dalších typech Bambuckého másla, jeho zpracování a vlivu na kvalitu si povíme v dalším článku.

 

Pár slov na závěr…

Věříme, že jste se z dnešního článku dozvěděli něco nového a zajímavého. Tým SHEABUTTER je tu pro vás, aby vám pravidelně přinášel různé tipy a informace o našich produktech určených jak pro vás, tak pro vaše čtyřnohé mazlíčky.

Můžete také využít SPECIÁLNÍ NABÍDKU Akciových setů, kde při koupi dvou produktů získáte SKVĚLOU SLEVU!

 

Zpět do obchodu