Svatý Valentýn je za dveřmi!

Únor bývá označován jako měsíc lásky. Ale na tu, kterou to všechno začíná i končí, častokrát zapomínáme.

 

A tou je právě SEBELÁSKA!

V poslední době už začínají být na tento pojem všichni alergičtí, ale my bychom vám rádi tento měsíc přiblížili o ní něco víc a to zdravou formou, která je prospěšná nejen pro vás, ale ocení ji i vaše okolí.

To neznamená, že nemáte obdarovat své milované (ať už dvounohé, nebo čtyřnohé) něčím právě na den sv. Valentýna. Pokud to tak cítíte, klidně se podívejte na náš eShop a vyberte něco z nabídky kvalitních přípravků z BAMBUCKÉHO MÁSLA.

Ale vraťme se k tématu tohoto článku.

 

Historie Valentýna

Historii svátku sv. Valentýna, který mnozí nazývají komerčním a přicházejícím zpoza velké louže, zná asi více z vás. Ta důvěrně známá verze je spojena s Itálií.

Ale věděli jste, že historie sahá ještě dál a do úplně jiné země?

Už ve starověkém Řecku se zmiňuje toto období jako čas spojený s různými nápoji lásky. Řekové se tehdy shromaždovali na majestátních posvátných místech, která byla zasvěcena jednotlivým bohům s nadějí, že jim poskytnou božskou moc. Každý z chrámů byl unikátní a vyzdoben prvky, které vyzdvihovaly boha, který mu panoval.

Chrám bohyně lásky, vášně a plodnosti jménem Afrodita býval přeplněný ženami, které chtěly otěhotnět, vdát se nebo si lásku přivolat. Přinášeli bohyni dary v podobě květin, ovoce a jak tyto obětiny přinášely do chrámu, zpívaly chvalozpěvy a své úmysly potvrdily tak, že polily zemi vodou.

I když se způsob vyznání lásky mění nejen s plynutím času, ale také s ohledem na zeměpisnou šířku a obyčeje daného kraje, darování květin s romantickým odkazem bylo a je stále jeho součástí.

Postupem času byla květinám přiřazována různá symbolika.

 

sheabutter-valentin-blog

 

Léčivá síla

A nás těší, že toto téma se znovu vynořuje i v našich končinách a léčivá síla květin a bylin se začíná využívat stále více a více. Naše bambucká másla přirozeně disponují typickou vůní zauzených ořechů. Pokud byste si ho chtěli personifikovat a hýčkat své smysly i prostřednictvím vůně a léčivé síly bylin, doporučujeme vám nabrat si trošku bambuckého másla do dlaní a kápnout do něj pár kapek kvalitního esenciálního oleje z ověřeného zdroje. Doporučujeme značku Bewit, která vyznává krásné hodnoty a navíc je lokální, jelikož pochází z České republiky.

 

Čas pro sebe

Dopřejte si během Valentýna čas pro sebe, ať už jako přípravu na rande s vaším partnerem nebo tento den vyhradíte čistě sobě. Vytvořte si tak jedinečný Valentýnský rituál, na který budete vzpomínat jako na voňavé potěšení. A pokud byste chtěli vědět, jakými vlastnostmi disponují některé z námi oblíbených vybraných květin, napište nám svůj email na náš Instagram a díky tomu od nás dostanete jedinečné překvapení -  speciální rituál pro tento den POUZE PRO VÁS!

 

Ať je pro Vás ÚNOR měsícem, kde si dovolíte adaptovat se v procesu vlastní transformace tak, abyste se cítili živí každou jednou buňkou vašeho těla a uměli tak žít život, který vás baví.

 

Zpět do obchodu